Android-додатки, які відстежують поширення епідемії коронавіруса по всьому світу виявляються вірусними програми, які можуть завдати шкоди смартфону і вкрасти особисті дані власника гаджета. Додаток під назвою CovidLock заблокує ваш смартфон, перш ніж вимагати викуп у биткойнах.

Додаток з вірусом, gizchina

CovidLock, Android-додаток для відстеження пандемічного коронавіруса, фактично приховує здирників, повідомляє Тарік Салех, дослідник комп'ютерної безпеки в DomainTools. На щастя, додаток доступний в магазині Google Play. CovidLock доступний тільки для завантаження з веб-сайту coronavirusapp. З самого початку пандемії хакери використовували карти онлайн-стеження для розповсюдження шкідливих програм.

Після установки на власні смартфони вимагач швидко заблокує пристрій. Зверніть увагу, що вимагач можна використовувати тільки на телефонах без пароля. Фактично, CovidLock встановить для вас пароль, щоб запобігти доступ до вашого пристрою. Якщо ви зберегли пароль на своєму смартфоні, як і більшість користувачів, ви нічим не ризикуєте.

Додаток з вірусом, gizchina

Популярні новини зараз
Скасування ВЛК та документи онлайн: в Україні хочуть кардинально змінити правила військового обліку У ТЦК облаштують місця для побачень: битва за військовозобов'язаних стане запеклішою Повістки поштою: хто точно не отримає запрошення у ТЦК Які зарплати у працівників ТЦК: скаржаться, що їхню роботу недооцінюють
Показати ще

Як тільки ваш смартфон заблокований, хакери дають вам 24 години, щоб внести 100 доларів в биткойнах за адресою BTC. В обмін на викуп вони погоджуються не видаляти ваші дані (фотографії, відео і т. Д.) І не розголошувати власний контент у соціальних мережах. Отримавши викуп, хакери обіцяють надати код для розблокування вашого пристрою.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Apple планує представити відразу 2 бюджетних iPhone в 2020 році. Користувачі зможуть вибирати серед бюджетників. Правда, про дату анонсу поки немає ніяких даних, так як коронавірус завдав удару по виробництву.

Як повідомляв Знай.uа компанія Samsung готує до виходу бюджетний планшет. Новинка порадує користувачів своєю ціною, так що залишилося дочекатися виходу новинки.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія SpaceX скасувала запуск ракети Falcon 9 за кілька секунд до старту. Причина - проблеми з двигуном, так як вони не запуститися належним чином, у зв'язку з чим компанії довелося відмовитися польоту в космос.