Вчені з Університету Південної Каліфорнії винайшли розумний матеріал, який нагадує шкіру акули і може різними способами керувати звуковими хвилями. Про це повідомляє видання Arstechnica.

Акустичні метаматеріали призначені для управління звуковими хвилями. Також вони мають властивість гасіння вихідного звуку на підводному човні. При цьому пристрій не можна переобладнати для іншої функції.

Але група вчених змогла створити акустичний метаматеріал, який може перемикатися між різними функціями, це вдається зробити за допомогою ретельно підібраних магнітних полів.

Варто уточнити, що структура нових метаматеріалів натхненна незвичайною структурою акулячої шкіри. Вони можуть використовуватися для імітації функцій перемикачів або діодів.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

За словами фахівців, мікроскопічна структура розумного матеріалу може згинати хвилю незвичайним чином. Ця властивість називається показником заломлення.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, доісторична рибка з "ручками" вразила вчених.

Як повідомляв портал Знай.uа, вчені відповіли, що п'ють космонавти.

Також портал Знай.uа писав, як ластівки прогнозують дощ: вчені пояснили народну прикмету.