Великі технологічні компанії та їх творці не залишилися в стороні від пандемії Covid-19 та вступили в бій з вірусом.

Лідери IT-індустрії запропонували свою допомогу медикам і постраждалим від коронавіруса.

Facebook купує маски і допомагає ВООЗ

Facebook безкоштовно розміщує і просуває інформацію про коронавіруси від Всесвітньої організації охорони здоров'я. Також компанія співпрацює з урядами різних країн, щоб розсилати оновлення по ситуації в регіонах користувачам WhatsApp.

"Ми взаємодіємо з національними міністерствами охорони здоров'я і такими організаціями, як ВООЗ, ЮНІСЕФ та Центр по контролю і профілактиці захворювань (CDC), щоб допомогти їм отримувати оперативну і точну інформацію про новий коронавірус. Ми надаємо ВООЗ можливість публікації такої кількості безкоштовних оголошень, яке їм необхідно для реагування на коронавірус ", - розповів глава Facebook Марк Цукерберг.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

З соціальної мережі видаляють помилкову інформацію про поширення Covid-19 і рекламні оголошення компаній, які намагаються використовувати ситуацію в своїх цілях. Крім того, компанія пожертвує медичним працівникам 720 тисяч масок, куплених в період пожеж в Каліфорнії, і ще "мільйони" нових.

Мільйони медичних масок і пожертвування від Apple

Глава Apple Тім Кук повідомив, що корпорація подарує медикам в США і Європі "мільйони масок". Apple пожертвувала 15 мільйонів доларів на лікування хворих коронавірусів по всьому світу і на відновлення страждає від нього економіки. Також компанія відправляє "істотні" пожертви в Італію, яка стала епіцентром пандемії.

Допомога з працевлаштуванням в Amazon
Засновник і глава Amazon Джефф Безос оголосив, що компанія наймає 100 тисяч нових співробітників і підвищує оплату погодинної роботи. На відміну від інших бізнесів, які страждають від пандемії, Amazon переживає зростання, і попит на роботу кур'єрів значно збільшився.

Безос закликав співробітників ресторанів і барів, які залишилися без роботи, подати заявки на роботу в Amazon.
"Ми сподіваємося, що звільнені співробітники будуть працювати з нами до тих пір, поки не зможуть повернутися на свої робочі місця", - зазначив він.

Ілон Маск готовий виробляти апарати ШВЛ

Глава Tesla і SpaceX Ілон Маск не закриває заводи і вважає, що паніка небезпечніше коронавируса. Але він пообіцяв допомогти лікарням з апаратами штучної вентиляції легенів, якщо виникне їх дефіцит. Маск зазначив, що зробити апарати можливо на основі технологій Tesla і SpaceX, але не можна налагодити виробництво «миттєво».

Сотні користувачів зажадали від Маска почати виробництво вже зараз, посилаючись на те, в лікарнях вже не вистачає апаратів. Але підприємець не уточнив, за яких умов він вирішить, що пора діяти.