Аналітики Counterpoint Research поділилися результатами свіжого дослідження по ринку смартфонів за весь 2019 рік, виконаного в дещо незвичному розрізі. Підсумки сильно здивували навіть експертів.

Головне - підрозділ Samsung, випускає SoC Exynos, увійшла в трійку найбільших постачальників процесорів для смартфонів за підсумками 2019 року, змістивши Apple на четверте місце.

Samsung, gettyimages
Samsung, gettyimages

Лідерами ринку залишаються Qualcomm і MediaTek, яким належить 33,4% і 24,6% ринку відповідно. Втім, компанії займаються продажем компонентів для смартфонів. Мова йде про чіпсетах, аналогів яких на ринку практично немає, так що їх лідируючі позиції цілком очевидні.

Samsung Galaxy S10+, gettyimages
Samsung Galaxy S10+, gettyimages

Популярні новини зараз
На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Елітні татусі із синами "раптово" стали інвалідами: викрито схему "ухилення" від ТЦК Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що ринок смартфонів тріщить по швах. Аналітики повідомили, що продажі смартфонів впали на 38%. На сьогоднішній день це найбільше падіння в історії ринку.

Як повідомляв Знай.uа у мережу злили дані мільйонів користувачів мережі, включаючи адреса, імена, дати народження, і так далі. Дивно, але база даних не захищена, так що нею може користуватися абсолютно будь-яка людина, який має доступ до мережі.

Також Знай.uа повідомляв, що експерти порівняли новий MacBook Air 2020 і MacBook Pro 2019. Як і очікувалося, торішня модель у всьому перевершує бюджетний ноутбук від яблучної корпорації.