Дослідники з'ясували, що вірогідність того, наша Земля може бути викинута з Сонячної системи не така вже й маленька. Схоже, наша планета не буде мільярди років крутитися навколо Сонця.

Планета Земля, pxhere
Планета Земля, pxhere

За підрахунками дослідників з Шарифского університету ймовірність того, що подія відбудеться, дорівнює 1 до 15000. А це не так вже й багато. Втім, вплинути на вірогідність ми не може, так як технологічний прогрес не зайшов так далеко, у всякому разі в 2020 році.

Крім того за допомогою моделювання було встановлено, що з 10 000 подібних до Землі планет лише одна стає жертвою катастрофи.

Так, професор з Університету Стоні-Брук у свою чергу заявив, що під час наближення зірки до Сонячній системі вона може вплинути на орбіту Землі. І в момент максимального зближення наша планета отримає якийсь “гравітаційний повідець” від проходить зірки, що спричинить за собою зміну траєкторії обертів навколо Сонця.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Земля, gettyimages
Земля, gettyimages

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що ринок смартфонів тріщить по швах. Аналітики повідомили, що продажі смартфонів впали на 38%. На сьогоднішній день це найбільше падіння в історії ринку.

Як повідомляв Знай.uа у мережу злили дані мільйонів користувачів мережі, включаючи адреса, імена, дати народження, і так далі. Дивно, але база даних не захищена, так що нею може користуватися абсолютно будь-яка людина, який має доступ до мережі.

Також Знай.uа повідомляв, що експерти порівняли новий MacBook Air 2020 і MacBook Pro 2019. Як і очікувалося, торішня модель у всьому перевершує бюджетний ноутбук від яблучної корпорації.