Агентство NASA завершило 17-річну місію SORCE: орбітальний апарат, який збирав дані про зірку, перестав функціонувати. Про це повідомляє сайт агентства. Варто відзначити, що супутник прослужив тривалий час, передавши NASA колосальну кількість корисної інформації з космосу.

Космос, фото: Pixabay
Космос, фото: Pixabay

Зазначено, що SORCE запустили 25 січня 2003 року. При цьому спостереження за зіркою будуть продовжувати апарати TSIS-1 на борту МКС і TSIS-2, який в 2023 році вирушить у самостійний політ. Правда, скільки будуть працювати ці два супутники - невідомо.

В агентстві відзначають, що прилад спочатку був розрахований на п'ять років, але пропрацював набагато довше. За весь час апарат встиг виміряти два мінімуми сонячної активності, які відбуваються раз в 11 років. Тепер же апарат буде і далі перебувати в космосі.

Космос, фото Pixabay
Космос, фото Pixabay

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що в мережу злили список безкоштовних ігор для Sony PlayStation. Тепер геймери можуть пограти безкоштовно в Uncharted 4 і гоночну гру Dirt Rally 2.0. Ігри будуть доступні до кінця квітня.

Як повідомляв Знай.uа компанія Redmi анонсувала величезний телевізор розміром з тенісний стіл. Правда, за новинку попросять близько 2800 доларів,

Також Знай.uа повідомляв, що Valve натякнула на продовження гри Half-Life, компанія випустила довгождане продовження через 13 років після виходу останньої серії.