На далекому астероїді знайшли загублений космічний апарат, що подає дивні сигнали. Поки дослідники вважають, що це збій програми, але більше здивування у них викликав той факт, що апарат досі працює і рухається. Дивно, але апарат все ще має зв'язок з космічним центром на Землі.

планета Земля, фото Pxhere
планета Земля, фото Pxhere

Спусковий модуль “Хаябусы” пропрацював на астероїді Рюгу майже рік після закінчення терміну служби. Вчені з місії з'ясували це завдяки тому, що апарат через 10 місяців зафіксував сигнали від модуля з області, розташованої далеко від первісного місця посадки.

Посадковий модуль “Сова” досяг поверхні астероїда Рюгу раніше, ніж основний дослідницький апарат. Варто відзначити, що цей модуль теж збирав дані про астероїд, але через деякий час перестав подавати сигнали вченим. Тепер же отриманий сигнал свідчить про те, що модуль продовжує функціонувати. Ученим належить дізнатися, чи зможе модуль продовжувати місію, або ж енергії вистачило тільки на відправку сигналу.

Земля, gettyimages
Земля, gettyimages

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що NASA тільки що завершив 17-річну місію з дослідження Сонця. Варто відзначити, що зонд відправив колосальну кількість корисної інформації на Землю.

Як повідомляв Знай.uа, кнопковий телефон Nokia 5310 добрався до України. Ціна дуже порадує покупців, а ось функціонал залишився колишнім.

Також Знай.uа повідомляв, що Viber отримав велике оновлення, тепер у користувачів iOS і Android є кілька додаткових функцій.