Компанія Apple в новій прошивці iOS 13.4 відновила роботу браузера Safari – як для настільних, так і для мобільних платформ – підтримку додаткової надбудови, яка є частиною інтелектуальної захисту і дозволяє повністю блокувати сторонні файли cookie. Куки дозволяють сайтів відстежувати ваше місце розташування, і отримувати додаткову інформацію про користувачів. Приміром, з якого пристрою і з якого браузера відвідувач користується сайтом.

смартфон, gettyimages
смартфон, gettyimages

Блокування куків, як і багато інші функції режиму інтелектуального захисту Safari, спрямована на блокування відстеження сайтами дій і переміщень користувачів по Мережі. Звичайно, імені та прізвище сайт не дізнається, але ґрунтуючись на інших файлах сайти можуть знати про місцезнаходження і без імен.

До теперішнього часу на ринку був тільки один браузер, який дозволяв повністю блокувати куки, перешкоджаючи їх роботі незалежно від сайту. Це, звичайно ж, Tor, який вважають чи не найбільш захищеним браузером в світі.

смартфон, gettyimages
смартфон, gettyimages

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Не секрет, що Google хоче позбутися куки, але реалізація відключення збору даних запланована на 2022 рік.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що NASA тільки що завершив 17-річну місію з дослідження Сонця. Варто відзначити, що зонд відправив колосальну кількість корисної інформації на Землю.

Як повідомляв Знай.uа, кнопковий телефон Nokia 5310 добрався до України. Ціна дуже порадує покупців, а ось функціонал залишився колишнім.

Також Знай.uа повідомляв, що Viber отримав велике оновлення, тепер у користувачів iOS і Android є кілька додаткових функцій.