Федеральне бюро розслідувань (ФБР) США розповів про нову кампанію по поширенню шкідливих програм. Хакери поставилися до цієї справи дуже серйозно, так як атака відбувалася з допомогою флешок, які запхали всередину плюшевих ведмедів.

Ноутбук
Ноутбук, Фото автора bongkarn thanyakij: Pexels

Як повідомляють у ФБР, хакерське угруповання FIN7 вибрала для поширення бекдор GRIFFON незвичайний спосіб — пошту, причому не електронну. Що стосується флешки, якщо її підключити до комп'ютера, то він заражається бекдорів GRIFFON.

Шкідлива програма дозволяє хакерам дистанційно керувати комп'ютером. Як розповіли в компанії Trustwave, після підключення “флешки” система почала сама виконувати різні завдання. Щоправда, досі невідомо, хто б міг повірити в те, що флешка не має шкідливого коду. Далеко не кожна захист здатна захистити комп'ютер від вірусів, особливо, коли ці віруси створюють самі хакери.

Ноутбук, фото: Pixabay
Ноутбук, фото: Pixabay

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що сервіс Steam побив власний рекорд. Компанія відзвітувала про рекордну кількість користувачів одночасно. Втім, причиною такого рекорду коронавірус, а також заклик до самоізоляції людей у всьому світі.

Як повідомляв Знай.uа компанія Microsoft ввела обмеження для своїх користувачів. Тепер геймери не можуть змінити логотип для клану або аватарку для облікового запису. Причиною цього стала навантаження на сервера компанії.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Sony випустила PlayStation 5. Консоль стане доступною для користувачів вже до кінця 2020 року.