Любителі зоряного неба і новачки в нічному хобі можуть з нетерпінням чекати місячного події в наступному місяці: супер-рожева місяць зійде в нічне небо 7-го квітня. Це буде найяскравіша Місяць за весь 2020 рік.

Місячний календар, фото:  pixabay
Місячний календар, фото: pixabay

Супер-місяць виникає, коли місяць досягає перигею або найближчої точки до Землі на орбіті. Хоча її називають “рожевою” місяцем, її колір не буде відрізнятися від звичайного.

Такі місяця лише на сім відсотків більше і на 15 відсотків яскравіше, ніж під час оыбчного повні, тому різниця може бути не очевидною. Невелика зміна в розмірах відбувається тому, що Місяць рухається по орбіті навколо Землі, яка не є ідеально круглої.

Supermoon - це не науковий термін для астрономічної події. Сам термін supermoon був введений астрологом Річардом Ноелем в 1979 році.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Місячний календар, фото:  pixabay
Місячний календар, фото: pixabay

Інші назви для повного місяця в квітні включають “Проростає траву”, “Яйце” і “Рибна місяць” - усі назви, які викликають думки про ранній весні. Супер рожева місяць цього року також є великодньої місяцем через її близькість до Великодня.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що сервіс Steam побив власний рекорд. Компанія відзвітувала про рекордну кількість користувачів одночасно. Втім, причиною такого рекорду коронавірус, а також заклик до самоізоляції людей у всьому світі.

Як повідомляв Знай.uа компанія Microsoft ввела обмеження для своїх користувачів. Тепер геймери не можуть змінити логотип для клану або аватарку для облікового запису. Причиною цього стала навантаження на сервера компанії.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Sony випустила PlayStation 5. Консоль стане доступною для користувачів вже до кінця 2020 року.