Дослідник безпеки, виявив більше півдюжини вразливостей нульового дня в браузері Safari, заробив 75 000 доларів, наданих Apple в рамках програми Bug Bounty. Варто зазначити, що деякі з вразливостей дозволяли хакерам отримувати доступ до смартфонів, а також красти або видаляти інформацію, що точно зіпсувало б репутацію яблучної компанії.

Apple Watch, gettyimages
Apple Watch, gettyimages

Райан Пикрен (Ryan Pickren) докладно розповів про уразливість в кількох публікаціях на своєму сайті.

фото Getty Images
Apple, Тім Кук // фото Getty Images

Недоліки в безпеці браузера дозволяли хакеру обдурити Safari, змусивши додаток вважати, що шкідливий сайт є довіреною. В результаті, хакери могли обманювати користувачів за допомогою шкідливих сайтів, користувачі можуть завантажити віруси, а далі справа за малим. Райан дозволив закрити цю уразливість в роботі MacOS і iPadOS. Звичайно ж, Apple віддячила ентузіаста.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що легендарну гру Call of Duty: Modern Warfare роздають абсолютно безкоштовно всім бажаючим. Правда, тільки мультиплеер, і тільки обмежений час. Втім, для геймерів це шанс зрозуміти, чи варто купувати гру, або ж відмовитися. Такий собі тест-драйв популярної гри, яка є лідером на ринку ігор в 2020 році.

Як повідомляв Знай.uа виробник захисних чохлів для iPhone назвав головний недолік майбутнього смартфона iPhone 9. Серед іншого він зазначив порівняно невеликий екран, а корпус буде мало чим відрізнятися від iPhone 6, так що величезного екрану очікувати не варто.

Також Знай.uа повідомляв, що вчені розгадали загадку комети з “червоним хвостом”. Виявляється, над Японією з'явилося рідкісне північне сяйво червоного кольору, що здивувало не тільки жителів Японії, але і самих вчених.