Вчені виявили чорну діру середнього розміру - вважалася “відсутньою ланкою” в розумінні цих небесних тел.

Космос, фото Pixabay
Космос, фото Pixabay

Використовуючи дані космічного телескопа Хаббла і двох рентгенівських обсерваторій, дослідники визначили, що ця чорна діра більш ніж в 50 000 разів перевищує масу нашого Сонця і знаходиться у 740 мільйонів світлових років від Землі в карликовій галактиці, яка містить набагато менше зірок, ніж наш Чумацький Шлях.

Чорні діри - надзвичайно щільні об'єкти, що володіють такими потужними гравітаційними впливами, що навіть світло поглинаються цими космічними об'єктами.

Це одна з небагатьох коли-небудь ідентифікованих чорних дір “проміжної маси”, яка набагато менше надмасивних чорних дір, які знаходяться в центрі великих галактик, але набагато більше, ніж так звані чорні діри зоряної маси, що утворилися в результаті колапсу масивних окремі зірки.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

“Ми підтвердили, що об'єкт, який ми виявили спочатку в 2010 році, дійсно є чорною дірою середнього розміру, яка розірвалася на частини і поглинула зірку, яка знаходилася поруч”, - сказала астрофізик з Тулузького університету Наталі Уебб, співавтор дослідження, опублікованого на цьому тижні в Astrophysical Journal Letters.

Космос, скріншот: YouTube
Космос, скріншот: YouTube

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що легендарну гру Call of Duty: Modern Warfare роздають абсолютно безкоштовно всім бажаючим. Правда, тільки мультиплеер, і тільки обмежений час. Втім, для геймерів це шанс зрозуміти, чи варто купувати гру, або ж відмовитися. Такий собі тест-драйв популярної гри, яка є лідером на ринку ігор в 2020 році.

Як повідомляв Знай.uа виробник захисних чохлів для iPhone назвав головний недолік майбутнього смартфона iPhone 9. Серед іншого він зазначив порівняно невеликий екран, а корпус буде мало чим відрізнятися від iPhone 6, так що величезного екрану очікувати не варто.

Також Знай.uа повідомляв, що вчені розгадали загадку комети з “червоним хвостом”. Виявляється, над Японією з'явилося рідкісне північне сяйво червоного кольору, що здивувало не тільки жителів Японії, але і самих вчених.