Міжнародна космічна станція (МКС), яка знаходиться на орбіті в 450 кілометрах вище земної поверхні, мабуть, є самим безпечним місцем для людини в умовах епідемії коронавіруса. Втім, справи у них зі спортом і здоров'ям йдуть ще гірше. Без належної навантаження на м'язи можуть виникнути різні хвороби і погіршення здоров'я, в тому числі і атрофія м'язів, що призведе їх до ослаблення.

Астронавт Джессіка Меїр поділилася записом космічних тренувань в Твіттері. Вона провела екскурсію спортивного обладнання МКС, що складається з кількох химерних тренажерів. Звичайно, особливого достатку спортінвентарю на МКС немає, але ось ті тренажери, які є, закривають питання з тренуваннями, адже всі необхідні групи м'язів будуть працювати.

планета Земля, фото Pxhere
планета Земля, фото Pxhere

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Тренування в космосі вкрай важливі. Без них астронавти можуть втратити до 15 відсотків своєї м'язової маси, причому якусь її частину — назавжди. Тому вони займаються по 2,5 години в день. Це досить багато, навіть для тренувань на Землі. Втім, якщо при ходьбі і пересуванні ми постійно боремося з гравітацією, то на МКС її просто немає.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що легендарну гру Call of Duty: Modern Warfare роздають абсолютно безкоштовно всім бажаючим. Правда, тільки мультиплеер, і тільки обмежений час. Втім, для геймерів це шанс зрозуміти, чи варто купувати гру, або ж відмовитися. Такий собі тест-драйв популярної гри, яка є лідером на ринку ігор в 2020 році.

Як повідомляв Знай.uа виробник захисних чохлів для iPhone назвав головний недолік майбутнього смартфона iPhone 9. Серед іншого він зазначив порівняно невеликий екран, а корпус буде мало чим відрізнятися від iPhone 6, так що величезного екрану очікувати не варто.

Також Знай.uа повідомляв, що вчені розгадали загадку комети з “червоним хвостом”. Виявляється, над Японією з'явилося рідкісне північне сяйво червоного кольору, що здивувало не тільки жителів Японії, але і самих вчених.