НАСА розповів про проект створення радіотелескопа LCRT в кратер на зворотному боці Місяця. Схоже, компанії вже мало телескопів на Землі.

телескоп NASA на місяці

Опис проекту LCRT — ультра-довгохвильового радіотелескопа, який буде розташований в одному з кратерів на протилежній стороні Місяця, опубліковано в переліку грантів, що виділяються для реалізації інноваційних космічних проектів. Подібна апаратура та розміщення дозволить більш детально вивчити космос, а також обновить інформацію про Чумацькому Шляху.

телескоп NASA на місяці

LCRT зможе спостерігати за ранньої Всесвіту в діапазоні хвиль від 10 до 50 метрів в смузі частот від 6 до 30 мегагерц, який досі не досліджувався людьми. Можливо, таким чином нам вдасться зловити сигнал від прибульців, якщо вони є, звичайно ж. Також стало відомо, що всі роботи на місяці з телескопом будуть робити роботи, відправити ж людини буде негуманно, а також занадто дорого.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що вихід головного конкурента електро пікапа від Tesla знову перенесли. Компанія Rivian хотіла скласти конкуренцію Tesla CyberTruck, але тепер вихід їх версії електрокара переноситься на 2021 рік. Свої ж автомобілі користувачі зможуть отримає тільки в 2021 році.

Як повідомляв Знай.uа компанія SEAT займеться виробництвом апаратів ШВЛ для критично хворих. Правда, поки що апарати відправляють в клініки Італії. За заявами виробника, компанія хоче виробляти до 300 одиниць ШВЛ.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Google безкоштовно роздає підписку на 2 місяці на свій ігровий сервіс. Google Stadia досить недавно з'явився на ринку, і тепер пошуковик хоче залучити нових користувачів безкоштовною підпискою.