Гібридом скутера і електровелосипеда може стати реальною альтернативою займають багато місця автомобілів у містах майбутнього, вважають автори ідеї.

Компанія Skoda представила концепт міського електричного велосипеда Klement без педалей. Що дивно, творці додали в нього елементи велосипеда, скутера і мотоцикла, так що віднести його до одного з видів транспорту не вийде.

У Klement замість педалей - пара підніжок. Якщо нахилити вперед, велосипед прискориться. Якщо назад - загальмує. На кермі немає ні ручки газу, ні гальм. Лише кілька світлових індикаторів. Щоб дізнатися швидкість або залишок заряду акумулятора, потрібно закріпити на рамі біля керма смартфон зі спеціальним додатком. Звучить дуже зручно, але до управління є кілька питань. Приміром, як саме буде здійснюватися гальмування і набір швидкості, адже гальмівні ручки набагато безпечніше педалей, які потрібно рухати назад.

Skoda KLEMENT, skoda

Популярні новини зараз
США застерегли Зеленського від спроб звільнити Буданова, – Джейсон Смарт У жовтні введуть новий тариф на електроенергію: населення зможе платити менше Додатково 2000 грн: хто з пенсіонерів може отримувати одразу дві виплати Державну допомогу скасують з 1 жовтня: кого залишать без грошей
Показати ще

“Електровелосипед приводиться в рух електромотором, який дозволяє розвиває швидкість до 45 км/год, Дві змінні літій-іонні батареї забезпечують запас ходу в 62 км. Важить Klement всього 25 кілограм”, - пише видання. Правда, про ціну і про дату виходу поки говорити рано.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Apple відкрила доступ до своїх серіалів, так що кожен бажаючий може подивитися нові серіали на сервісі яблучної корпорації абсолютно безкоштовно.

Як повідомляв Знай.uа вчені показали, як коронавірус поширюється по магазину. На диво, він здатний кілька хвилин перебувати в повітрі, так що без масок в магазині точно не обійтися.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія NASA перетворить Місяць у власний телескоп. В одному з кратерів вчені розмістять телескоп, який відкриє нові межі космосу.