Вибух наднової SN2016aps, який зафіксували 22 лютого 2020 за 4,5 мільярда світлових років від Землі, визначили як яскравим за всю історію астрономічних спостережень. До того ж, вчені відзначили рідкість такого вибуху, так як далеко не кожен день поблизу Землі відбуваються вибух нової.

Космос, фото Pixabay
Космос, фото Pixabay

З тих пір як SN2016aps виявили в космосі в 2016 році, астрономи уважно стежать за тим, як космічний об'єкт гасне згодом - процес, що відбувається досі. Зазначимо, що промені світла і далі будуть видні з Землі навіть після знищення космічного об'єкта, і це пов'язано з відстанню від нової до Землі.

Космос, фото: Pixabay
Космос, фото: Pixabay

“При народженні ця зірка була мінімум в 100 разів більше маси Сонця”, - пояснюють астрономи. У той же час малоймовірно, що SN2016aps могла сама по собі викликати такий колосальний вибух, вважають вчені. Залишається лише здогадуватися, що ж стало причиною вибуху, і що буде із зіркою далі.

Популярні новини зараз
Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що експерти склали список 10 кращих смартфонів початку 2020 року. Звичайно ж, серед них величезна кількість китайських гаджетів, і це не дивно. До речі, ігровий смартфон з потужним процесором Xiaomi Black Shark 3 теж потрапив в топ.

Як повідомляв Знай.uа компанія Google воскресить забуті стародавні мови. Компанія розробила сервіс на основі штучного інтелекту, який зможе створити “відсутні ланки” у вивченні стародавніх мов.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія BMW готує до виходу нові кросовери X8 і X8M. Серед іншого, вони будуть конкурентами кросоверами від Aston Martin і Lamborghini.