Компанія Apple змінить схему живлення актуальних моделей MacBook Pro і MacBook Air разом з наступним оновленням macOS Catalina 10.15.5. У систему додадуть інтелектуальне управління зарядкою, яке буде перешкоджати 100%-ного заряду батареї, щоб сповільнити її знос. Дивно, що компанія зважилася на цей крок тільки в 2020 році, при тому що ця інформація про знос акумулятора не була новою або унікальною.

робота за ноутбуком, фото Pxhere
робота за ноутбуком, фото Pxhere

Зміни торкнуться MacBook Pro 2016 року і новіше, а також MacBook Air 2018 року і новіше. До того ж, індикатор буде показувати зарядку до 100%, але сам акумулятор повністю не буде заряджатися.

В Apple стверджують, що зміни не матимуть серйозного впливу на тривалість роботи ноутбуків. Функція буде включатися в залежності від історії зарядок і температури батареї тільки в разі, якщо це продовжить ресурс її використання. У теорії, це допоможе збільшити ресурс ноутбука, що допоможе заощадити власникові при його заміні, яка настане значно пізніше. Буде подібне застосовуватися в смартфонах яблучної корпорації - покаже час.

робота за ноутбуком, фото: Pxhere
робота за ноутбуком, фото: Pxhere

Популярні новини зараз
Від 16 тисяч гривень: у скільки обійдеться захист від мобілізації Скасування ВЛК та документи онлайн: в Україні хочуть кардинально змінити правила військового обліку У жовтні введуть новий тариф на електроенергію: населення зможе платити менше Додатково 2000 грн: хто з пенсіонерів може отримувати одразу дві виплати
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що Android 10 масово виводить з ладу смартфони Samsung. Оновлення ОС примушує смартфони перезавантажуватися, входячи в циклічну перезавантаження. Виправити цю помилку на програмному рівні не вийде, а сервісні центри закриті.

Як повідомляв Знай.uа компанія Volkswagen виплатить по 1000 євро кожному власнику дизельного авто від компанії. За підрахунками експертів, компанія виплатить 800 мільйонів євро компенсації користувачам. Що ж, така плата за обман мільйонів користувачів.

Також Знай.uа повідомляв, що вчені виявили екзопланету, яка дуже схожа на нашу Землю. За підрахунками астрономів, температура на цій планеті така ж, як і на Землі.