Інженери представили дрон нової форми, що працює за принципом аеростата.

Інженери представили дрон-аеростат, який працює від мікрокомп'ютера Raspberry Pi. Розробка дослідників з Нової Зеландії описана на GitHub. Дивно, але він перевершує звичайні дрони по більшості параметрів. Наприклад, він здатний піднімати вантажі до 80 кг, і враховуючи його розміри, це абсолютний рекорд.

Нагадаємо, що звичайні гвинтові квадрокоптеры обмежуються малим запасом часу польоту - звичайний коптер здатний літати не більше години.

У новій роботі дослідники створили дрон нової форми - він виконаний у вигляді аеростата і витрачає енергію тільки на маневри. Основний час він тримається в повітрі за рахунок заповнений гелієм обсягу.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

В основі безпілотника лежить 91-сантиметровий повітряна куля з фольгированной поверхнею, в нижній частині якого розташована платформа управління з трьома гвинтами. Гондола надрукована на 3D-принтері, а всередині неї встановлено комп'ютер Raspberry Pi Zero W, камера і акумулятор ємністю 500 мА/год

Дрон, скріншоти

Звичайно, маневреність не кращим чином виконується, але літати він може набагато довше.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що Android 10 масово виводить з ладу смартфони Samsung. Оновлення ОС примушує смартфони перезавантажуватися, входячи в циклічну перезавантаження. Виправити цю помилку на програмному рівні не вийде, а сервісні центри закриті.

Як повідомляв Знай.uа компанія Volkswagen виплатить по 1000 євро кожному власнику дизельного авто від компанії. За підрахунками експертів, компанія виплатить 800 мільйонів євро компенсації користувачам. Що ж, така плата за обман мільйонів користувачів.

Також Знай.uа повідомляв, що вчені виявили екзопланету, яка дуже схожа на нашу Землю. За підрахунками астрономів, температура на цій планеті така ж, як і на Землі.