Компанія Sony випустить менше консолей PlayStation 5, ніж планувалося спочатку. Як повідомляється, компанія очікує, що більш висока ціна PlayStation 5 вплине на попит, тому сама компанія буде концентруватися до залучення нових гравців у сервіси PlayStation Network.

Плани Sony з приводу випуску PlayStation 5 не змінилися і вона так само планується у 2020 році. Але Sony, як повідомляється, може відвантажити менше консолей PS5, ніж це було з PS4 в 2013 році. Це рішення, як кажуть, не має прямого відношення до пандемії COVID-19, а пов'язано з конкуренцією з боку Xbox Series X і ціноутворення на консолі.

Bloomberg повідомляє, що якщо ціна при старті продажів буде занадто висока, це призведе до зниження попиту, що, в свою чергу, призведе до зниження виробництва. Тому оцінивши всі ризики, компанія планує виробити тільки 5-6 мільйонів одиниць до березня 2021 року. Це приблизно на 2 мільйони одиниць менше, ніж компанія випустила до старту консолі минулого покоління. Тоді Sony поставила на ринок близько 7,5 мільйонів консолей.

Але в свою чергу конкуренція може бути головною рушійною силою - Sony може змінювати свої рішення, якщо побачить різкі дії Microsoft, які мають намір випустити головного конкурента - Xbox Series X.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Sony раніше заявляла, що на запуск не повинен впливати коронавірус. Це підтверджується звітом, в якому говориться, що на саме виробництво це не вплинуло. Тим не менш, кажуть, що одним з факторів, що впливають на цінову рішення Sony, є брак компонентів, та коронавірус може мати непередбачені наслідки для виробництва.

Пандемія вже завадила інженерам відправитися до Китаю, аби безпосередньо займатися складанням. Також Sony очікує, що пандемія безпосередньо вплине на виробництво ігор. Раніше вже епідемія вплинула на дату виходу The Last of Us 2.

Також повідомляється, що Sony покладає великі надії на PlayStation Network і планує залучити туди побільше користувачів за допомогою PS4. А потім переманити вже існуючих користувачів на PS5, коли компанія зможе нормалізувати постачання консолі. Також Sony подумує суттєво знизити ціни на моделі PS4 у зв'язку з запуском PS5, щоб залучити більше користувачів PlayStation Plus і PlayStation Now.

І в очікуванні нової консолі можна почитати більше про сюжет довгоочікуваної The Last of Us: Part 2 - в мережу злили спойлери.

Також можливо ви пропустили новину про те, що YouTube навчився розбивати довгі відео на "глави".