Велика і яскрава комета підійде до Землі і інших планет Сонячної Системи в травні 2020 року. Астрономи говорять, що гостя з космосу абсолютно миролюбна - шкоди Землі вона не заподіє, однак цілком можливо, що "посланницю небачених світів" можна буде побачити на небі неозброєним оком.

Комета успеда отримати назву SWAN (C – 2020 F8), що в перекладі з англійської означає "лебідь". Її виявив австралійський учений Майкл Маттиаззо. Імовірно що в травні 2020 "лебідь" вийде на орбіту Меркурія.

комета, фото Pxhere
комета, фото Pxhere

Сонячна і Гелиосфераня обсерваторія (SOHO) займалася скануванням Сонячної системи на наявність водню. Так, як ця комета виділяє багато цієї речовини, її вдалося швидко знайти.

Вчені розповіли, що комета виробляє багато водню у вигляді водяного льоду. Як відзначили дослідники, об'єкт знаходиться в режимі "спалаху", іншими словами, з цієї невеликої комети сталося якесь велике виверження, що випустив величезну хмару багатих воднем летких речовин.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Якщо вона і далі буде в такому стані, то, за словами вчених, її можна буде побачити на нічному небі неозброєним оком, коли вона підійде ближче до земної орбіти. У той же час астрономи припускають, що вона може дуже швидко зникнути.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, вчені з'ясували, звідки на Марсі з'явилася вода.

Як повідомляв портал Знай.uа, світ побачить саму яскраву комету вперше за 10 років.

Також портал Знай.uа писав, що стародавнє поселення Тель Абу Хурейра було знищеним в результаті падіння космічного об'єкту.