Зараз медики по всьому світу розробляють вакцини від нового типу коронавіруса, яким станом на 20 квітня заразилися більше 2,42 млн осіб в 185 країнах. Деякі вакцини вже проходять випробування на добровольцях — зокрема йдеться про продукти американської компанії Moderna і китайської CanSino Biologics. Зазначимо, що на сьогоднішній день розробляється близько 100 вакцин, причому кожна з них працює по-своєму.

Коронавірус, фото з вільних джерел
Коронавірус, фото з вільних джерел

У статті йдеться про розробленої китайськими вченими вакцині PiCoVacc, розробленої фармацевтичною компанією Sinovac і Китайською академією наук. Подробиці про неї не розкриваються, відомо лише, що вона створена на основі інактивованих вірусних частинок. Втім, радує навіть той факт, що вакцина вже створена, і залишилася лише формальність, щоб запустити її у виробництво і лікувати хворих, а також створити імунітет.

Для її виробництва використовувалися зразки рідин, зібраних з легких пацієнтів з підтвердженим захворюванням COVID-19 з Китаю, Італії, Іспанії і Великобританії.

За словами вчених, у ході випробувань на мишах, щурах і мавпах не виникло ускладнень - тварини добре перенесли вакцинацію, а антитіла до вірусу SARS-CoV-2 в їх організмі виробилися за один-два тижні. Будемо сподіватися, що цю вакцину сертифікують, і почнуть розповсюджувати по всьому світу.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Коронавірус в Італії, скріншот: YouTube
Коронавірус в Італії, скріншот: YouTube

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Apple поступово переманює Android-користувачів на свою сторону. Корпорація недавно випустила перший бюджетний смартфон, а перенесення даних між смартфонами зробили максимально простими, незалежно від ОС.

Як повідомляв Знай.uа остання консоль від Sony продається за копійки. Мова йде про консолі PlayStation Classic, і компанія зробила подобу ретро-консолі, щоб викликати ностальгію у користувачів. Однак, консоль продається не так добре, як хотілося б користувачам.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Xiaomi приготувала оновлення ОС MIUI 12 для своїх смартфонів. Для власників деяких моделей з'явилася можливість перевірити сумісність. Для цього потрібно всього лише завантажити додаток з Google Play і запустити його.