Для новачків в іграх, котрі не зовсім розбираються у зброї і тільки пробують свої сили, буде корисно дізнатися, що цікавого можна знайти в арсеналі PUBG і головне - як цим користуватися. Не дарма ж мільйони геймерів по всьому світу віддають перевагу саме їй, закинувши подалі славнозвісні "танчики" і підліткові експерименти у "Сімсах". Почнемо з найпростішого:

Пістолети

PUBG, скріншот з відео
PUBG, скріншот з відео

Сказати, що влучний вибір - навряд чи можна. Але якщо вас занесло на незручну локацію типу "Руїн", або біля "Школи" висадилися, а боковим зором вже бачите - прилетіли не самі, а з ворожою командою, то на безриб'ї і рак риба.

Жоден пістолет в PUBG Mobile не може зрівнятися з будь-якою зброєю інших класів в ефективності. Брати пістолет можна лише тоді, коли немає більше нічого навколо, і викидати його також потрібно при першій можливості. Ні в якому разі не розраховуйте на пістолет, тому що вбити кого-небудь з будь-якого їх представлених в грі видів цієї зброї - велика удача.

Deagle, скріншот з відео
Deagle, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Найращий пістолет в PUBG Mobile, це Deagle, в реальному житті відомий як один з найбільш потужних пістолетів. Реальне назва - Desert Eagle. Його спеціально збільшену копію використовував навіть сам Робокоп! У Пабг він завдає дуже великої шкоди, Діглі настільки потужний, що може навіть знести шолом спецназу третього рівня, всього за 2 постріли (сам я не перевіряв). Краще використовувати його з лазерним прицілом, щоб підвищити точність стрільби.

У грі доступно 7 видів пістолетів і ще в цій категорії знаходяться обріз і ракетниця, ось таблиця з характеристками:

А ось ПК - це вже непогана зброя. Висока скорострільність, відсутність віддачі і швидка перезарядка дозволяють вбивати ворогів на середній і ближній дистанції без зайвих проблем - особливо якщо противники позбавлені хороших бронежилетів і шоломів.

PUBG, пістолети-кулемети, скріншот з відео
PUBG, пістолети-кулемети, скріншот з відео

Дробовики

PUBG, скріншот з відео
PUBG, скріншот з відео

Якщо ви дуже близько до ворога, точний постріл з дробовика може вбити його відразу ж. Проблема лише в тому, що варто вам промахнутися (навіть частково) і ви напевно загинете від вогню у відповідь - настільки рідко і неакуратно стріляють дробовики. Також їх проблема в тому, що їх ефективна відстань занадто коротка - ворог може перебувати буквально в 20-30 метрах від вас і вже не отримає 100% шкоди від пострілу.

Єдиний дробовик, яким можна користуватися ефективно - S12K. Він стріляє значно швидше за інших, що підвищує шанси потрапити по супернику і вбити його навіть частковими влученнями. Але тим не менше і S12K програє в ефективності будь-якої іншої зброї крім пістолетів.

Штурмові гвинтівки, автомати

PUBG, штурмові гвинтівки, скріншот з відео
PUBG, штурмові гвинтівки, скріншот з відео

Найбільш універсальний клас зброї в PUBG Mobile (як і в багатьох інших іграх) - штурмові гвинтівки. Основна перевага штурмових гвинтівок в PUBG Mobile полягає в тому, що вони дозволяють боротися з противником на будь-якій відстані: поблизу ви розстріляти його довгим "зігзагом", а здалеку зможете підстрелити за допомогою хорошого прицілу.

У PUBG Mobile є два фаворити, які значно відрізняються один від одного - AKM і M416.

PUBG, скріншот з відео
PUBG, скріншот з відео

AKM в більшості подібних ігор (і навіть оригінальному PUBG) страждає від високої віддачі - але в PUBG Mobile віддача значно скорочена і цілитися з АКМ набагато простіше. З огляду на найвищу забійну силу серед штурмових гвинтівок, АКМ є найбільш небезпечною зброєю на середній і ближній дистанції. Решту не можна назвати поганими і краще завжди мати одну в якості основного зброї - навіть якщо це не АКМ або М416, а хоча б SCAR.

PUBG, скріншот з відео
PUBG, скріншот з відео

M416 - це найбільш універсальна штурмова гвинтівка: вона може ефективно застосовуватися для стрільби на будь-яких дистанціях. У ближньому бою автомат поводиться як пістолет-кулемет: низька віддача і високий DPS дозволяють швидко і без праці покласти будь-якого супротивника.

На середніх дистанціях можна також вести автоматичний вогонь, проте одиночна стрільба з прицілом 4Х тут набагато більш ефективна і надійна. Завдяки низькій віддачі при стрільбі по одній кулі і високій початковій швидкості кулі, M416 не вимагає від гравця високої майстерності навіть для стрільби по рухомих цілях.

Марксманські і снайперські гвинтівки

Kar98k, PUBG, скріншот з відео
Kar98k, PUBG, скріншот з відео

Якщо ви віддаєте перевагу битві на ближній дистанції, то VSS може стати відмінною заміною (або доповненням до) М16 або АКМ - ця гвинтівка стріляє значно швидше за інших і заглушена, хоча і завдає менше шкоди. З її допомогою легко вбивати ворогів поблизу - головне стріляти швидко.

Для середньої і високої дистанції більше підійдуть MK14 і SKS - доступні з ейрдропа гвинтівки з високими показниками шкоди, а й з високою віддачею. З їх допомогою можна відстрілювати ворогів за кілька пострілів на будь-якій відстані.

Також не варто сильно розраховувати на єдину доступну на мапі снайперську гвинтівку в PUBG Mobile - Kar98k. Ця гвинтівка слабша з усіх і часто вам потрібно стріляти в супротивника двічі, щоб убити його. Втім, якщо ви вмієте потрапляти в голову, то навіть Kar98k стане смертельною зброєю в ваших руках. Також своєрідною "снайперською гвинтівкою" можна назвати арбалет (щоб не виділяти його в окрему категорію).

Арбалет стріляє аж ніяк не так далеко і не так точно, як будь-яка снайперська гвинтівка, але влучення з нього гарантовано вбиває жертву. Якщо ви не великий любитель засад і екзотики, брати його не рекомендується - стріл мало, стріляє повільно і недалеко, дуже легко промахнутися.

Загалом, зброя з PUBG, як і в реальному житті, обирається виключно "під себе" - хтось мріє знайти М-416 одразу і навіть не звертає увагу на сторонні речі. Комусь навпаки - АКМ за щастя.

Нагадаємо, хакери масово атакують мільйони комп'ютерів.

Як повідомляв Знай.ua, WhatsApp допоможе зібратися всією родиною під час карантину.

Також Знай.ua писав, що Resident Evil 3 показав дещо страшніше за зомбі.