MIT розробила новий легкий датчик - його можна інтегрувати в будь-які види тканин, у тому числі поліестер, який часто використовується для виробництва спортивного одягу. Сам же датчик зможе моніторити 3 важливі аспекти здоров'я людини - температуру тіла, пульс і кисень у крові.

Дівчина зі смартфоном, фото Pixabay
Дівчина зі смартфоном, фото Pixabay

Новий пристрій хочуть впровадити в охорону здоров'я, спорт і контроль за станом астронавтів. Дослідження MIT частково фінансували НАСА і ініціатива MIT Media Lab з дослідження космічного простору. Проте вчені відзначають, що потенціал пристрою ширше, особливо в епоху поширення коронавіруса, коли потрібно стежити за здоров'ям широких верств населення. До того ж, вчені повідомляють про “тихою пневмонії”, коли слиз або гній у легенях накопичується, але це не викликає у хворих ніякого дискомфорту. У таких випадках виявити наявність такої пневмонії допоможуть датчики, які зможуть визначити насичення киснем кров.

Коронавірус в Італії, скріншот: YouTube
Коронавірус в Італії, скріншот: YouTube

Коли датчики з'являться у продажу - невідомо.

Популярні новини зараз
Останнє переведення стрілок: коли Україна перейде на зимовий час в 2024 році США застерегли Зеленського від спроб звільнити Буданова, – Джейсон Смарт За мобільний зв’язок будемо платити вдвічі дорожче: ціни піднімуть усі оператори "За день виконують норму в 2-3 місяці": ТЦК знайшли "золоту жилу" для мобілізації
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Microsoft випустить бюджетну версію консолі XBox Series X, яка порадує користувачів своєю ціною. Звичайно, буде не такою потужною, як і оригінальна версія, але для відображення картинки FullHD продуктивності точно вистачить. Яка буде ціна у бюджетній версії - не повідомляється.

Як повідомляв Знай.uа компанія Sony зламала PlayStation 4 своїм очереднім оновлення. Сам оновлення іло віпущено для усунення помилок, а також збільшення продуктивності.

Також Знай.uа повідомляв, що темній режим в додатку Facebook нарешті з'явився на смартфонах від Apple. Правда, варто дочекатися віхода офіційного оновлення, яке виправить купу недоліків і недоробок.