За допомогою телескопа “Hubble” вчені отримали самі докладні на сьогоднішній день знімки комети ATLAS, яка розпалася на частини під час руху до Сонця. Нагадаємо, що комету можна було помітити за допомогою аматорських телескопів, так як космічне тіло розпадалося і світилося, наближаючись до Сонця.

Знімки Hubble, NASA

Комета C/2019 Y4 була виявлена 28 грудня 2019 року. Свою другу назву ATLAS отримала в честь автоматизованої системи телескопів Asteroid Terrestrial-impact Last Alert System, завдяки якій вдалося виявити космічний об'єкт.

Фотографії були зроблені 20 і 23 квітня. Астрономи стверджують, що комета розпалася на 30 великих фрагментів. На першому знімку видно 30 частин, на другому — 25. При цьому з-за кометної пилу деякі фрагменти телескоп міг не вловити.

Планета Земля, фото Pixabay
Планета Земля, фото Pixabay

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Очікувалося, що комета 23 травня наблизиться до Землі в 116 млн км і стане одним із найяскравіших об'єктів на нічному небі, однак, у космосу свої плани на цей рахунок.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що популярний месенджер Telegram обзаведеться довгоочікуваної функцією. Творець сервісу, Павло Дуров повідомив, що з-за пандемії в 2020 році в сервіс додадуть режим відеодзвінків, так як вони останнім часом стали дуже популярними і затребуваними.

Як повідомляв Знай.uа, суперкар McLaren кинув виклик винищувачу. Ентузіасти побудували гоночну трасу в формі трикутника, по якій їхав спорткар, а винищила повинен був повторити це в повітрі. Нагадаємо, що винищувач досягав швидкості у 880 км/ч.

Також Знай.uа повідомляв, що ціни на iPhone 12 точно здивують покупців. Інсайдери повідомляють, що компанія вирішила здешевити свої смартфони, що і базова версія iPhone 12 коштуватиме дешевше iPhone 11 на момент виходу.