Агентство НАСА представило марсіанський вертоліт Ingenuity, який буде відправлений на Червону планету улітку 2020 року. Сам по собі він кардинально відрізняється від звичайних вертольотів, і у них тільки загального принцип роботи і розташування лопаті. Місія Mars 2020 Perseverance Rover повинна бути запущена в липні 2020 року.

Передбачається, що спусковий модуль з марсоходами здійснить посадку на планету влітку 2021 року. До її складу увійдуть два ровера, ймовірним місцем посадки яких стануть плато Сирт і кратер Джезеро, розташовані в 28 км один від одного. Самі ж ровери повинні взяти аналіз грунту, щоб з'ясувати, чи є в ній живі бактерії.

Після посадки на Марс від ровера повинен відокремитися від вертольота Ingenuity, який буде разом з Perseverance вивчати планету - один пристрій з повітря, інша - з землі. Щоправда, досі невідомо, скільки займе часу на переліт від Землі до Марса, але це лише питання часу.

Mars 2020 Perseverance Rover, NASA

Популярні новини зараз
Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що 40-річну Ниву перетворили в Гелик. Правда, на автомобіль від Mercedes він схожий здалеку, а ось поблизу відразу ж помітні відмінності. До того ж, Ниву чомусь зробили заниженою. Втім, автомобіль виконує свою головну функцію - він привертає погляди оточуючих.

Як повідомляв Знай.uа компанія Apple виплатити своїм користувачам компенсації на 18 мільйонів доларів. Причиною цього став судовий позов, який подали на еп її користувачі. Компанії довелося погодитися, щоб заощадити час і ресурси.

Також Знай.uа повідомляв, що електрокари Volvo обзаведуться новими голосами, які будуть попереджати про небезпечне зближення з пішоходами та велосипедистами.