У програмі “захоплення зображень” для macOS виявлена помилка, із-за якої за перенесення фотографій з iPhone або iPad на Mac диск заповнюється непотрібними зображеннями. Що найгірше, деякі з ноутбуків мають обмежену пам'ять, наприклад MacBook Air. У таких гаджетів кожен байт на рахунку, особливо модифікації з 128 ГБ пам'яті.

робота за ноутбуком, фото: Pxhere
робота за ноутбуком, фото: Pxhere

Помилка була виявлена розробниками програми для управління медіаресурсами NeoFinder. Проблема виникає, коли програма “захоплення зображень” перетворює фото формату HEIF на більш популярний JPG.

Алгоритм відбувається, коли користувач знімає галочку з опції "залишити оригінали". В процесі копіювання додаток додає 1,5 МБ порожніх даних до кожного файлу. Відповідно, якщо галочку не знімати, проблем не з'явиться.

Наприклад, при наявності 1000 фотографій, ви втратите 1,5 ГБ дискового простору. Враховуючи, що у нас набагато більше 1000 фото на комп'ютерах, то і додаткова пам'ять потребояется помітно більше.

Популярні новини зараз
"Потребує молодих": військовий назвав оптимальний вік для мобілізації Українцям пообіцяли велику індексацію пенсій: на скільки виростуть виплати Курців схватить удар не тільки по легенях: 1 жовтня сигарети злетять в ціні Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати
Показати ще

Ноутбук, фото: Pixabay
Ноутбук, фото: Pixabay

Проблема актуальна для macOS 10.10 і більш нових. Помилка відтворюється тільки при передачі файлів з пристроїв Apple, при копіюванні фото, наприклад, з камер, подібна проблема не виявлено.

Apple вже знає про помилку, так що скоро з'явиться оновлення з виправленням.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що 40-річну Ниву перетворили в Гелик. Правда, на автомобіль від Mercedes він схожий здалеку, а ось поблизу відразу ж помітні відмінності. До того ж, Ниву чомусь зробили заниженою. Втім, автомобіль виконує свою головну функцію - він привертає погляди оточуючих.

Як повідомляв Знай.uа компанія Apple виплатити своїм користувачам компенсації на 18 мільйонів доларів. Причиною цього став судовий позов, який подали на еп її користувачі. Компанії довелося погодитися, щоб заощадити час і ресурси.

Також Знай.uа повідомляв, що електрокари Volvo обзаведуться новими голосами, які будуть попереджати про небезпечне зближення з пішоходами та велосипедистами.