Як повідомляє видання Forbes, смартфони Xiaomi стежать за діями користувачів і постійно передають на віддалені сервери інформацію, у тому числі ту, яка повинна залишатися конфіденційною. Схоже, Xiaomi втратить довіру користувачів, адже подібне за існування компанії ще не було.

смартфон у руках, фото Pxhere
смартфон у руках, фото Pxhere

Вбудований в смартфони браузер пересилає компанії історію переглядів, у тому числі в режимі інкогніто. До того ж, смартфон передає компанії інформацію про те, які включені налаштування. До того ж, кожен смартфон має свій ідентифікаційний номер, так що у компанії тепер є досьє на всіх користувачів Xiaomi.

Дівчина зі смартфоном, фото Pixabay
Дівчина зі смартфоном, фото Pixabay

Компанія Xiaomi не стала заперечувати збір і передачу даних, але стверджує, що проблем з приватних даних немає, оскільки інформація передається в зашифрованому вигляді. Втім, в Forbes впевнені, що розшифрувати їх досить просто, особливо хакерам, які можуть зламати передачу, і отримати особисту інформацію величезної кількості користувачів.

Популярні новини зараз
Куб газу – по 15 грн, світло – 7,5 грн: українців обдеруть як липку Чоловік знайшов 2,5 млн грн у банках від какао, але не зміг їх витратити: навіть банку не потрібні Курців схватить удар не тільки по легенях: 1 жовтня сигарети злетять в ціні Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що оновлення прошивки iPhone до iOS 13.5 спростить розблокування смартфона в масці. Тепер система працює набагато швидше і продуктивніше, підлаштовуючись під сучасні тенденції. Правда, код-пароль ніхто не відміняв.

Як повідомляв Знай.uа, компанію Xiaomi обвинуватили в стеженні за користувачами. Виявляється, система смартфона і фірмовий браузер відстежує активність користувачів, дані відправляються на сервери Xiaomi. У компанії говорять, що дані добре зашифровані.

Також Знай.uа повідомляв, що крутий бюджетник Google Pixel 4a засвітився на тестах продуктивності. Як очікувалося, смартфон не буде підтримувати 5G мережу, але отримає величезний приріст у швидкості роботи.