Завдяки таким функціям, як моніторинг серцевого ритму, електрокардіограма (ЕКГ) та виявлення падінь, смарт-Apple Watch рятують життя. 80-річна жінка з Німеччини звернулася в медичний центр Майнца з скаргами на болі в грудях і нерегулярний пульс. У лікарні їй зробили ЕКГ і взяли кров на аналіз. Обидві ці процедури не виявили проблем. Однак, в цій історії розумні годинник від Apple врятували життя.

Apple Watch, фото: iphones
Apple Watch, фото: iphones

Після цього пацієнтка показала кардіологів дані, які були зняті за допомогою моніторингу ЕКГ на її Apple Watch. Це все змінило. Після додаткового обстеження жінці зробили операцію. Виявилося, у неї була серйозна проблема з серцем, і це могло все погано закінчитися. Втім, жінка перенесла операцію, і тепер їй стало краще.

Кардіологи написали у своєму звіті, що розвиток технологій носимо електроніки відкриває шлях до нових діагностичних можливостей. Таким чином, Apple можна використовувати не тільки для виявлення миготливої аритмії або порушень AV-провідності, а також для виявлення ішемії міокарда.

Дівчина зі смартфоном, фото Pixabay
Дівчина зі смартфоном, фото Pixabay

Популярні новини зараз
Військовий розповів, скільки працівників ТЦК були на фронті: "Вони навіть не знають, що це" Курців схватить удар не тільки по легенях: 1 жовтня сигарети злетять в ціні Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати
Показати ще

Будемо сподіватися, що розумні годинник і далі будуть рятувати життя.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що експерти розповіли, які автомобілі викрадають найчастіше. Звичайно ж, під прицілом дорогі автомобілі, так як і можна вигідно продати, або ж розібрати на деталі і продавати окремо частинами. Серед усіх крадених авто в Україні лідирують автомобілі марки Toyota.

Як повідомляв Знай.uа експерти назвали дату виходу Sony PlayStation 5. Інсайдери очікують, що новинку покажуть вже 4 червня, так що чекати залишилося трохи менше місяця. Ми практично всі знаємо про консолі, крім її зовнішнього вигляду. Однак до початку літа ми побачимо, як новинка відрізняється від свого попередника, якого показали публіці ще в 2013 році.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Facebook готує велике оновлення для користувачів. Звичайно ж, мова поки йде про Android-версії, а зміни торкнуться самого додатка соцмережі. Швидше за все, найближчим часом оновлення з'явиться і на iPhone.