Найчастіше NFC використовується для безконтактної оплати покупок за допомогою смартфона або смарт-годин. Однак, експерти відзначили, що у цій функції з'явиться нова можливість, і її зможуть впровадити у свої гаджети Apple, Samsung, LG та багато інших виробників.

смартфон у руках, фото: pxhere
смартфон у руках, фото: pxhere

Учасники NFC Forum взяли специфікацію бездротової зарядки (WLC), що передбачає зарядку бездротовим способом невеликих гаджетів і пристроїв від смартфона або іншого пристрою, обладнаного модулем NFC. Заявлена потужність передачі енергії до 1 Вт. Правда, цієї потужності мало, щоб зарядить смартфони, але початок вже покладено. У теорії, це дозволить відмовитися від технології бездротової зарядки, але тільки в тому випадку, якщо NFC зможе заряджати гаджети рекордно швидко.

Голова NFC Forum Коічі Тагава (Koichi Tagawa) зазначив, що бездротова зарядка NFC дозволяє повністю позбутися від будь-яких роз'ємів і зробити пристрої ще компактніше. Правда, коли це станеться - невідомо.

смартфон, gettyimages
смартфон, gettyimages

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Tesla показала головна перевага автопілота їх електрокарів. Виявилося, що автопілоти рідше потрапляють в аварію, якщо брати в порівняння середньостатистичного водія. До того ж, це далеко не межа, оскільки корпорація постійно покращує роботу помічника для водія.

Як повідомляв Знай.uа китайський конкурент Land Cruiser обзавівся дивним тюнінгом. Автомобіль за розмірами дуже нагадує SUV, от тільки після редизайну новинка почала виглядати як мінімум дивно. Втім, з цінником в 22 тисячі доларів іншого очікувати не варто.

Також Знай.uа повідомляв, компанія Microsoft хоче показати роботу Xbox Series X. І це станеться вже не цього тижня. Можливо, компанія покаже те, про що раніше не повідомлялося, але це малоймовірно. У будь-якому разі компанія раніше свого конкурента Sony покаже консоль у всій красі.