Голландський виробник VDL Bus & Coach поставив замовнику перший унікальний автобус на паливних елементах. Нова модель VDL SLF-E H2 являє собою 12-метровий низкольник, родзинка якого – двовісний причіп, в якому розміщена установка паливних елементів і резервуар з воднем. Водіям автобусів довелося перескладати права для водіння автобуса з причепом. Звичайно, таке видовище не кожен день побачиш, але розробники назвали причину такого рішення, та ідея цілком себе виправдовує.

Виявляється, рішення з причепом дозволяє не обтяжувати сам автобус, що дає можливість перевозити стільки ж пасажирів, скільки і на дизельному побратимі. З повним баком водню VDL SLF-E H2 здатний покрити відстань до 350 км. Враховуючи, яка це економія палива і поліпшення для екології в цілому - це величезний крок для автомобілів, і в тому числі для автобусів.

Зазначимо, що водневе паливо є відмінною альтернативою бензину.

VDL SLF-E H2, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Microsoft виплатить 100 000 доларів тому, хто зможе зламати ядро Linux, яка розробила сама компанія. По суті, компанія просить хакерів зламати свою систему захисту, щоб уникнути злому в майбутньому, закривши можливі уразливості в системі.

Як повідомляв Знай.uа, автомобілі Tesla обзаведуться функцією відеоконференції. Не секрет, що всередині салону біля дзеркала заднього виду розміщені камери, які можуть знадобитися для відеоконференцій. Tesla анонсувала таку функцію, але коли конкретно вона з'явиться - невідомо.

Також Знай.uа повідомляв, бюджетний смартфон від Samsung перевершив за якістю знімків навіть iPhone 11 Pro Max. Сам по собі смартфон отримав далеко не кращу начинку, але от роботу фронтальної камери експерти оцінили.