Використовуючи найдосконаліший лазерний інструмент для спостереження Землі, який коли-небудь літав у космосі, вчені провели точні, детальні вимірювання того, як висота крижаних щитів Гренландії і Антарктики змінилася за 16 років.

Результати дають уявлення про те, як змінюються полярні крижані щити, і наочно демонструють, що невеликий приріст льоду в Східній Антарктиді затьмарюється величезними втратами у Західній Антарктиці.

Вчені виявили, що чиста втрата льоду в Антарктиді, поряд з скороченням крижаного покриву Гренландії, призвела до підвищення рівня моря на 14 міліметрів в період з 2003 по 2019 роки, що складає трохи менше третини від загального рівня підвищення рівня моря, що спостерігається у світі.

Танення льодовиків, скріншот: YouTube
Танення льодовиків, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Українці ризикують залишитися без роботи та соціальних виплат Для ФОП вступили у дію нові правила Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що дані мільйонів жителів Росії опинилися у відкритому доступі. Причиною цього називають витік даних в одному з російських журналів, на який підписалися користувачі. Тепер база даних може бути в руках хакерів, і вони нею точно скористаються.

Як повідомляв Знай.uа експерти розповіли, які програми шпигують за користувачами. Зазвичай такі програми крадуть дані користувачів, нав'язують рекламу, або ж просто збирають інформацію про інтереси користувача.

Також Знай.uа повідомляв, змінений позашляховик Subaru може похвалитися унікальним корпусом, так як його перетворили в пікап. Навіть лебідку вставили, якщо автомобіль самостійно не зможе вибратися. Правда, перевозити габаритні вантажі потрібно буде навчитися конкретно на цьому авто.