Не секрет, що на даний момент людство має вкрай мізерними даними про властивості відкритих екзопланет, здебільшого ми знаємо їх масу, радіус орбіти і приблизний хімічний склад. З цього можна зробити висновки про силу тяжіння на планеті і середній температурі, а також зробити деякі припущення про властивості її атмосфери. Однак, навіть такої кількості даних недостатньо, щоб говорити про наявність життя, або ж про придатність для людини.

Планета Земля, фото Pixabay
Планета Земля, фото Pixabay

Існує так званий індекс подібності Землі (ESI), який вимірюється від 0 до 1, він показує, наскільки планети близька за умовами до Землі, ґрунтуючись на наявних про неї даних, одиниця - це повна копія Землі. Однак, і ця оцінка не дозволяє точно відповісти, чи є планета придатною для життя. Найбільшим індексом мають Luyten b для неї ESI становить 0,91 і Kepler-438 b з ESI рівним 0,9. Проте, учені досі не знають, чи є ці планети газовими, або ж суперземля.

планета Земля, фото Pxhere
планета Земля, фото Pxhere

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Нагадаємо, що компанія Honda впровадила в свій флагманський мотоцикл технологію Android. Тепер двоколісний отримав підтримку Android Auto, яка включає в себе відтворення музики, навігацію, відображення вхідних дзвінків, і інші різноманітні функції, які раніше були доступні в авто.

Як повідомляв Знай.uа компанія Google незабаром представить бюджетник Pixel 4a. Смартфон здивує публіку своєю ціною, і стане прямим конкурентом нового iPhone SE, який продається за 400 доларів. Обидва смартфони мають непогані характеристики, але у Pixel 4a є незаперечна перевага.

Також Знай.uа повідомляв, компанію Google обвинуватили в стеженні за користувачами.