Samsung, найбільший у світі виробник смартфонів, жорстко конкурує з Huawei за перше місце на світовому ринку, принаймні, серед Android-виробників. Тим не менш, схоже, що заборона США проти китайського технологічного гіганта піде на користь південнокорейському постачальнику.

Samsung Galaxy S10, скріншот з YouTube
Samsung Galaxy S10, скріншот з YouTube

Для тих, хто не знає, США ввели санкції проти Huawei і його дочірні компанії із-за різних проблем безпеки даних. Нещодавно міністерство торгівлі США ввели нові санкції, які фактично припинили поставки чіпів від TSMC для Huawei.

Ще в 2019 році Huawei втратила підтримку сервісів Google, а тепер втратила основного постачальника чіпів. Це може привести до втрати продажів смартфонів, і до переваги для Samsung. Аналітики повідомляють, що Samsung все ще може завоювати ринок в європейських країнах.

Samsung, gettyimages
Samsung, gettyimages

Популярні новини зараз
Доведеться перебиватися з хліба на воду: яку пенсію дадуть при зарплаті 8000 грн Українцям запропонували перейти на новий тариф: зменшить рахунки за світло В українців почнуть вилучати машини для армії: хто під загрозою Курців схватить удар не тільки по легенях: 1 жовтня сигарети злетять в ціні
Показати ще

Цікаво відзначити, що Samsung також є великим постачальником компонентів для смартфонів, таких як датчики зображення, OLED-дисплеї і, незабаром, модеми 5G для бюджетних і середніх моделей смартфонів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що Volkswagen відмовиться від своїх культових лінійок авто. Тепер корпорація хоче перекинути всі свої ресурси на виробництво електрокарів, так як за ними майбутнє. До того ж, держави у всьому світі сприяють появі електрокарів на ринку, створюючи всілякі пільги як для виробників, так і для покупців.

Як повідомляв Знай.uа компанія Google розкрила вартість своїх смартфонів Google Pixel 4a і Pixel 5. Повідомляється, що бюджетник буде коштувати в районі 350 доларів, у той час як флагманський буде продаватися за 700 доларів в базово комплектації.

Також Знай.uа повідомляв, компанія Huawei залишилася без чіпсетів. Продовження санкцій США проти компанії змусило одну із корпорація припинити співпрацювати з китайської Huawei.