Нещодавно був випущений джейлбрейк, який працює на всіх iPhone з iOS 11 і вище, включаючи останню версію iOS 13.5 для мобільної операційної системи Apple iOS. Apple ще не випустила оновлення безпеки для своєї вразливості.

Оскільки iOS є закритою операційною системою, її захист безпеки краще розроблена, якщо порівнювати з Android. Але це не означає, що iOS позбавлена недоліків, якими хакери не можуть скористатися. Так що на цей раз хакери скористалися дірою в безпеці, про яку Apple поки не знає, і це дозволило випустити джейлбрейк для всіх поточних версій iOS - з 11 до 13.5.

Творці джейлбрейка кажуть, що нова прошивка стабільна і не викликає підвищеної витрати батареї. Це також не заважає роботі фірмових сервісів, таких як Apple iCloud або Pay, і не порушує безпеку системи. Але тепер користувачі мають можливість безкоштовно встановлювати додатки з альтернативних каталогів - від AltStore і Cydia.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Як правило, Apple швидко закриває дірки, використовувані в iOS, для злому і джейлбрейка. Але тепер, як стверджує Unc0ver, компанії буде потрібно не менше двох-трьох тижнів, щоб випустити відповідний патч. Правда, деякі смартфони можуть безповоротно зламатися, і навіть установка “чистої iOS” не поверне до життя смартфон, так що ми настійно не рекомендуємо встановлювати прошивку від сторонніх осіб.

фото Getty Images
Apple, iPhone // фото Getty Images

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що учені вперше зафіксували народження планети. Щільний диск з пилу і газу був виявлений навколо молодої зірки під назвою AB Aurigae, на відстані близько 520 світлових років від Землі.

Як повідомляв Знай.иа компанія Facebook запровадила захисту від шахраїв і збоченців. Тепер система буде попереджати користувачів про підозри у злодіяннях інших користувачів, які захочуть отримати ваші кошти обманним шляхом.

Також Знай.иа повідомляв, що інженери змогли зібрати рукавичку Залізної людини, додавши в неї плазмовий різак, який здатний прорізати як масло лист металу товщиною до декількох сантиметрів.