Вчені створили пристрій, який передає смак віртуальної їжі. Пов справжня революція в передачі вкуся на відстань.

Пристрій отримало назву “синтезатор Норімакі”. Коли користувач прикладає його до мови, воно з допомогою електричного впливу на рецептори відтворює смакові відчуття від їжі. Сам синтезатор є джойстиком, в якому розміщені 5 гелів. Всі вони мають різний смак, але з допомогою електричного впливу дозволяють генерувати особливий смак. Принцип роботи схожий на відображення картинки в дисплеях, коли потрібні кольори генеруються співвідношенням трьох основних кольорів.

Крім розважальної функції, пристрій може бути використано для контролю ваги, відзначають автори дослідження.

Правда, до появи на ринку пристрою потрібно багато пройти.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що учені знайшли докази того, що морські істоти пристосовуються до зміни клімату (глобальному потеплінню) в 6 разів швидше, ніж наземні тварини. У теорії, це дозволить мешканцям океанів зберегти свій вигляд завдяки відмінній пристосовності.

Як повідомляв Знай.uа поліція розшукує водія Audi RS6, який сам себе знімав на відео на швидкості в 350 км/год. Він ніс загрозу не тільки собі, але й іншим учасникам дорожнього руху. На щастя, все обійшлося.

Також Знай.uа повідомляв, що учені знайшли зв'язок між різноманітністю міських парків та імунітетом людини.