Компанія SpaceX в середу, 27 травня, планує запустити з території США перший за 10 років корабель Crew Dragon V2 з астронавтами на борту Міжнародної космічної станції. Для SpaceX це важливий момент, оскільки в разі успішної відправки компанія отримає подальші контракти для відправки космонавтів на МКС.

SpaceX, gettyimages
SpaceX, gettyimages

Повідомляється, що запуск заплановано на 23:33 за Києвом, а сама капсула Crew Dragon від SpaceX стартує до Міжнародної космічної станції (МКС) з майданчика PAD39A на мисі Канаверал, що у Флориді.

За словами Васильєва, астронавти Боб Бенкен і Даг Херлі стануть першими астронавтами, які полетять з американської землі, на американському космічному кораблі, починаючи з 2011 року. Звичайно ж, експерти вже оцінили ризики, без них нікуди. За заявою аналітиків, ризик становить 1 до 276. Відзначається, що в кораблі є як автоматичне управління (автопілот), так і ручне, яке можна здійснити зсередини корабля космонавтами.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Президент США Дональд Трамп планує бути присутнім при запуску корабля Crew Dragon з двома астронавтами на борту з космодрому у Флориді.

SpaceX, gettyimages
SpaceX, gettyimages

Також стало відомо про самих космонавтів. За заявою зарубіжних ЗМІ Forbes USA, протягом декількох тижнів обидва астронавти перебували на карантині і дотримувалися суворих правил соціальної дистанції, щоб не допустити потрапляння коронавіруса на МКС.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що учені знайшли докази того, що морські істоти пристосовуються до зміни клімату (глобальному потеплінню) в 6 разів швидше, ніж наземні тварини. У теорії, це дозволить мешканцям океанів зберегти свій вигляд завдяки відмінній пристосовності.

Як повідомляв Знай.uа поліція розшукує водія Audi RS6, який сам себе знімав на відео на швидкості в 350 км/год. Він ніс загрозу не тільки собі, але й іншим учасникам дорожнього руху. На щастя, все обійшлося.

Також Знай.uа повідомляв, що учені знайшли зв'язок між різноманітністю міських парків та імунітетом людини.