Штучний інтелект для виробництва новин - одна з областей, яка викликала суперечливі думки. З одного боку, це може допомогти медійних видань виробляти більше новин у кращому форматі з мінімальними зусиллями, з іншого боку, це може позбавити людський елемент журналістики, а також залишить людей без роботи.

робота за ноутбуком, фото Pxhere
робота за ноутбуком, фото Pxhere

В 2018 році дебютував новий ШІ, розроблений китайським агентством новин Сіньхуа. Раніше в цьому місяці агентство випустило поліпшену версію, яка імітує людські голоси і жести. Там був прогрес у штучному інтелекті з текстовими новинами з алгоритмами написання чудових заголовків. Китайський пошуковий гігант Baidu розробив нову модель штучного інтелекту під назвою Vidpress, яка об'єднує відео і текст, створюючи кліп на основі статей.

Ноутбук
Ноутбук, Фото автора Christina Morillo: Pexels

За заявою творців, алгоритм AI може виробляти до 1000 відео день, що набагато більше, ніж 300-500, що випускаються редакторами. Vidpress може створити двохвилинне відео у форматі 720p за дві з половиною хвилини, у той час як редактори створюють таке ж відео за 15 хвилин.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що експерти з DxOMark перевірили iPhone 11 на якість звуку. На диво, смартфон впорався з усіма завданнями, і навіть зайняв 5 місце в списку. Не дивно, що він є найбільш продаваним смартфоном за 2020 рік.

Як повідомляв Знай.uа компанія Tesla знизила ціни на свої авто. На деякі з моделей діє знижка в 2500 доларів, а на деякі й зовсім 5 тисяч доларів, що досить непогано, враховуючи популярність електрокарів.

Також Знай.uа повідомляв, що учені виявили останки мамонтів, які загрузли в болоті. Що дивно, на цьому болоті була побудована військова база, але це не завадило археологам зробити сенсаційне відкриття.