Обсерваторія НАСА (NEO) відстежує рух астероїда, який за розмірами більше будівлі Емпайр Стейт в Нью-Йорку. Повідомляється, що він пролетить біля землі в цю суботу.

За даними NEO, астероїд, відомий як 2002 NN4 має діаметр 570 метрів.

планета Земля, фото: catalogmineralov
планета Земля, фото: catalogmineralov

Але вчені з NEO кажуть, що нема чого боятися астероїда, так як “навколоземний” - це відносний термін. Вони вимірюють відстань до об'єктів далекого космосу в астрономічних одиницях, причому одна астрономічна одиниця близька до середній відстані між Сонцем і Землею - приблизно 150 мільйонів кілометрів. Все, що знаходиться в межах 1,3 астрономічних одиниць від Сонця, вважається навколоземним об'єктом.

Астероид, gettyimages
Астероид, gettyimages

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Очікується, що на найближчому відстані Астероїд 2002 NN4 пройде близько 0,034 астрономічних одиниць або близько 5,09 мільйона кілометрів від Землі, що приблизно в 13 разів більше відстані між Землею і Місяцем.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що фітнес-браслет Xiaomi Mi Band 5 покажуть публіці в найближчим часом, і у компанії розповіли про ключові особливості нового гаджета. Повідомляється, що новий девайс, зможе працювати з безконтактної оплатою навіть на території України, що точно порадує фанатів корпорації.

Як повідомляв Знай.uа компанія Bosch представила унікальний сервіс, який може врятувати мільйони життів. При падінні з мотоцикла з будь-якої причини, система буде викликати на місце ДТП швидку та інші служби, щоб підвищити безпеку їздця.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Google додала підтримку iPhone в сервіс USB-C Titan. На сьогоднішній день вона вважається чи не найкращою на ринку, і все це поміщається в корпус флешки.