Твіттер вилучив понад 170 000 облікових записів, які, за словами сайту соціальних мереж, які поширювали неправдиву інформацію про протести в Гонконзі, коронавирусе і протести в США.

Коронавірус, фото: Getty Images
Коронавірус, фото: Getty Images

У четвер компанія оголосила про те, що 23 750 основних облікових записів - і 150 000 облікових записів агрегаторів, які збільшили обсяг контенту, що публікується цими основними обліковими записами, - були вилучені з платформи після того, як вони були пов'язані з однією з компаній.

Дослідники з Австралійського інституту стратегічної політики виявили, що, хоча Twitter заборонений доступ до мережі на території Китаю, кампанія була орієнтована на китайскоязычную аудиторію за межами країни “з метою вплинути на сприйняття з ключових питань, включаючи протести в Гонконгу та інших важливих темах на сьогоднішній день”.

Дослідники проаналізували 348 608 твітів в період з січня 2018 року по квітень 2020 року і виявили, що більшість твітів були опубліковані в робочий час в Пекіні з понеділка по п'ятницю, а по вихідних твітів з цих акаунтів взагалі не було.

Популярні новини зараз
Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі
Показати ще

В твиттах зазвичай містилися зображення з текстом на китайській мові. Дослідники виявили, що основними цілями кампанії були люди, що живуть в Гонконзі, а потім більш широка китайська діаспора.

Коронавірус, ілюстративне фото: pixabay.com
Коронавірус, ілюстративне фото: pixabay.com

Переважна більшість облікових записів (78,5%) не мали послідовників, а 95% мали менше восьми передплатників, але ці облікові записи мали високий рівень залученості. Це вказує на використання комерційних бот-мереж, йдеться в дослідженні.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що флагман Huawei 40P розчарував експертів якістю звучання динаміків. І хоча смартфон має одну з кращих камер на сьогоднішній день, динаміки сильно псують загальне відчуття від смартфона.

Як повідомляв Знай.uа користувачі Windows 10 виявили новий баг. Повідомляється, що тобі принтери, які з'єднуються з комп'ютером через USB-порт не можуть працювати з ОС, пристрій просто не бачить його.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Nubia представила незвичайний смартфон. Гаджет має прозору задню кришку, через яку можна розгледіти чіпсет, акумулятор і вентилятор, який охолоджує гаджет.