Лаура Моллес, еколог в Крайстчерчі, Нова Зеландія, спеціалізується в маловідомій галузі науки: пташині діалекти.

птах, фото: Галина Крента
птах, фото: Галина Крента

У той час як деякі птахи народжуються, знаючи, як співати вроджено, багато повинні навчитися співати дорослим, як люди. Ці птахи можуть розвивати регіональні діалекти, що означає, що їхні пісні звучать трохи по-різному в залежності від того, де вони живуть.

Подібно до того, як говоріння на місцевому мовою може полегшити освоєння людьми, говоріння на місцевому пташиному діалекті може збільшити шанси птиці знайти собі пару. І, що більш загрозливо, подібно до того, як людські діалекти можуть іноді зникати по мірі глобалізації світу, пташині діалекти можуть формуватися чи губитися в міру зростання міст.

Деякі діалекти швидко змінюються - навіть в період розмноження. Інші птахи тримаються за діалекти десятиліттями. Коли Лютер досліджував в Сан-Франциско діалекти білих воронів - звичайну птицю в Північній Америці - він виявив, що деякі діалекти не змінилися взагалі за 40 років.

Популярні новини зараз
Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

Ластівки - дивовижні птахи фото kp.ua
Ластівки - дивовижні птахи фото kp.ua

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що флагман Huawei 40P розчарував експертів якістю звучання динаміків. І хоча смартфон має одну з кращих камер на сьогоднішній день, динаміки сильно псують загальне відчуття від смартфона.

Як повідомляв Знай.uа користувачі Windows 10 виявили новий баг. Повідомляється, що тобі принтери, які з'єднуються з комп'ютером через USB-порт не можуть працювати з ОС, пристрій просто не бачить його.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Nubia представила незвичайний смартфон. Гаджет має прозору задню кришку, через яку можна розгледіти чіпсет, акумулятор і вентилятор, який охолоджує гаджет.