Facebook і багато соціальні мережі обмежені в Китаї. Замість цього він використовує свої власні платформи, такі як qq і Weibo. Але для інших компаній це величезна втрата ринку. Як ви розумієте, це також величезна втрата доходу. У цьому сенсі Zoom був одним з тих тарифних сервісів, які не були обмежені у Китаї. Під тиском китайського уряду сервіс призупинив діяльність. Це викликало величезний переполох в США.

смартфон, фото Pxhere
смартфон, фото Pxhere

Три активіста проводили онлайн-заходи, пов'язані з річницею бійні на площі Тяньаньмень або обговорювали кризу в Гонконзі. Уряд Китаю регулярно повідомляло Zoom, що це незаконно і вимагає припинення онлайн-дзвінка.

Тим не менш, найцікавіша частина полягає в тому, що Zoom погодився і пізніше призупинив ці мовлення. ‘Ми не надавали жодної інформації про користувачів та зміст зборів уряду Китаю. У нас немає бекдор, який дозволяв би комусь входити в відеоконференцію, не будучи видимим”.

смартфон у руках, фото: pxhere
смартфон у руках, фото: pxhere

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Але поки Zoom турбується про “бэкдорах”, є ще одна річ, на якій варто зосередитися. Ми маємо на увазі, що Zoom повинен пояснити, за яким законом зборів, які проводилися за межами материкового Китаю, були визнані незаконними. Досі залишається незрозумілим, чому Zoom повинен закривати облікові записи користувачів з США і Гонконгу.

У зв'язку з цим один з активістів звинуватив Zoom “політичній цензурі”.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що вчені виявили діалект у птахів. Повідомляється, що в кожному місті або країні є свій діалект у спілкуванні між птикаци, і це позначається на різниці в їх співі.

Як повідомляв Знай.uа користувачі Windows 10 виявили новий баг. Повідомляється, що після оновлення ОС відмовляється відкривати програми. Проблема набирає нові масштаби, судячи з кількості скарг на різних тематичних форумах.

Також Знай.uа повідомляв, що в мережі показали авто 2080 року. Серед іншого, новинка виглядає як ракета, а не як автомобіль. Втім, це всього лише концепт, і поки неможливо передбачити, якими саме будуть автомобілі майбутнього.