Швидкість доступу до мережі зростає з кожним роком. Аналітики з DecisionData з'ясували, як змінилася середня швидкість мобільного та стаціонарного інтернету за останні 10 років, а також назвали явних переможців у цій гонці. Звичайно ж, серед побежителей країни Азії, які чи не першими впровадили 5G-мережу в своїх регіонах.

смартфон у руках, фото Pxhere
смартфон у руках, фото Pxhere

За минулі десять років швидкість інтернету в багатьох країнах зросла майже в 10 разів. Перше місце по швидкості проводового інтернету зараз займає Сінгапур з середнім значенням по країні 198,46 Мбіт / с. А ось найшвидший мобільний інтернет в Південній Кореї - 88,01 Мбіт / с. Це рекордні показники. Варто відзначити, що 5G далеко не у всіх країнах використовується.

Україна знаходиться далеко від першої десятки лідерів. За середньою швидкістю проводового інтернету країна займає 58 місце з показником 52.06 Мбіт / с. Середня швидкість мобільного інтернету становить 23.83 Мбіт / с, що дозволило Україні зайняти лише 78 місце, пропустивши вперед більшу частину європейських і навіть деяких африканських країн. Втім, у нас досить непогане покриття по всій країні. Років 5 тому в деяких місцях була тільки 2G мережу, і з тих пір можна помітити великий прогрес, особливо в безлюдних місцях і малонаселених пунктах.

Дівчина зі смартфоном, фото Pixabay
Дівчина зі смартфоном, фото Pixabay

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що оновлення Windows 10 зламало браузер Google Chrome. Користувачі не оцінили старання Microsoft, так що тематичні форуми завалені скаргами на невдале оновлення ОС.

Як повідомляв Знай.uа ASUS ROG Phone 3 засвітився на тестах продуктивності. Повідомляється, що смартфон отримає наворочений дизайн і потужний сучасний процесор, а також 12 Гб оперативної пам'яті, чого більш ніж достатньо, щоб запускати всі ігри на максимальній якості.

Також Знай.uа повідомляв, що тюнінг ательє перетворює Ford Ranger Raptor в легендарний пікап. У деяких країнах Ford F-150 недоступний для покупки з деяких причин. Однак, це не заважає власникам пікапів Ford Raptor змінити зовнішній вигляд своїх авто. Від F-150 їх просто не відрізнити.