Вчені припускають, що перші динозаври відкладали яйця з м'якою шкаралупою. Це відкриття суперечить усталеним науковим дослідженням. Подібне можна помічати у яєць черепах, які закопують їх у пісок.

Скелет динозавра, фото: Getty Images
Скелет динозавра, фото: Getty Images

Дослідження також показують, що яйця з твердою шкаралупою еволюціонували як мінімум три рази незалежно один від одного в генеалогічному дереві динозаврів.

Правда, із-за того, що яйця з м'якою шкаралупою погано зберігаються у скам'янілостях, вчені не можуть визначити часові проміжки між еволюцією до твердій шкаралупі.

Динозаври, фото з відкритих джерел
Динозаври, фото з відкритих джерел

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Вчені тепер з'ясували, що у ранніх архозавров — групи, в яку входять динозаври, крокодили і птерозавры були м'які яйця. У теорії, це може перевернути розуміння і теорії про життя динозаврів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, експерти склали список країн з найбільш швидким інтернетом. Комнен ж, Україна потрапила в список, правда на 58 місці. Повідомляється, що нас навіть випередили деякі африканські країни.

Як повідомляв Знай.uа легендарний Flash Player зникне з мережі вже до кінця 2020 року. Компанія вирішила “поховати” застарілий плеєр, так як на його місце прийшла гідна альтернатива. Повідомляється, що 31 грудня плеєр офіційно зникне.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Apple випустить бюджетний планшет iPad 8, а його начинка точно порадує публіку. Так, процесор далеко не топовий, але його більш ніж достатньо для роботи iPhone XR.