У 1992 році Yamaha заграла з ідеєю зробити спортивний автомобіль з використанням технології Формули-1 з OX99-11 V12.

В той час японська компанія, найбільш відома своїми мотоциклами, була постачальником двигунів Формули-1 і вирішила використати один зі своїх двигунів F1 в дорожньому автомобілі. Yamaha співпрацює з англійським інженерним консалтингом IAD, щоб зробити автомобіль реальністю, і OX99-11 V12 з'явився з 3,5-літровим V12 потужністю 400 л. с. при 10 000 оборотах в хвилину і зчепленим з шестиступінчастою механічною коробкою передач. Автомобіль також мав тандемну компонування сидінь, але, на жаль, він так і не досяг виробництва.

Yamaha OX-2020, carosccops

Але в 2020 році, дизайнер Гаспере Контичелли представив, як може виглядати сучасний наступник мертвонародженого суперкара, гідно названого OX-2020.

Як і один з трьох створених прототипів OX99-11 V12, OX-2020 виконаний у червоному кольорі і має дуже незвичайний дизайн. Самим очевидним схожістю між ним та його попередником є конструкція розділеного переднього бампера, яка одночасно служить крилом для передньої частини, створюючи притискну силу і прикріплюючи передні шини до асфальту.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Yamaha OX-2020, carosccops

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що раніше дизайнери Google хотіли зробити смартфон Google Pixel 4 з дизайном, як у iPhone 11. Правда, з деяких причин він з'явився на полицях в іншому дизайні. Повідомляється, що дизайнери шукали оптимальний форм-фактор і розташування кнопок і камер, щоб зробити смартфон максимально зручним.

Як повідомляв Знай.uа експерти виявили відразу 47 шкідливих додатків в Google Play. Їх варто негайно видалити зі смартфона, так як вони можуть красти особисті дані з пристрою, а також показувати нав'язливу рекламу.

Також Знай.uа повідомляв, компанія Microsoft готує велике оновлення для Windows 10. І зміни торкнуться не тільки функціоналу, але і зовнішнього вигляду.