На Нептуні і Урані може йти дощ з алмазів. Тепер вчені представили нові експериментальні дані, що показують, як це може бути можливо.

Гіпотеза свідчить, що сильна спека і тиск в тисячах кілометрів під поверхнею цих крижаних гігантів повинні розщеплювати вуглеводні сполуки, при цьому вуглець стискається в алмаз і занурюється ще глибше до ядер планет.

Планета, скріншот: YouTube
Планета, скріншот: YouTube

В новому експерименті використовувався рентгенівський лазер Linac з когерентним джерелом світла (LCLS) Linac для прискорення для найбільш точних вимірювань того, як має відбуватися цей процес “алмазного дощу”, і виявив, що вуглець переходить безпосередньо в кристалічний алмаз.

планети, фото GettyImages
планети, фото GettyImages

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

“Це дослідження надає дані про явище, яке дуже важко змоделювати в обчислювальному відношенні: “змішуваність” двох елементів або те, як вони об'єднуються при змішуванні”, - пояснив фізик плазми Майк Данн, директор LCLS, і не числиться в списку авторів папір.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Sony на честь 10-річчя роздає 2 додаткові ігри для всіх передплатників PS Plus. Повідомляється, що обидві гри будуть доступними протягом місяця, так що кожен бажаючий може вдосталь награтися.

Як повідомляв Знай.иа, Ілон Маск потребує від працівників працювати швидше. З-за проблем з логістикою компанія не встигає розвозити авто своїм клієнтам, так що Маск знову піднімає настрій робітників.

Також Знай.иа повідомляв, компанія Apple вирішила випустити відразу 2 нових планшета, і вони отримають збільшений дисплей, якщо порівнювати з попередніми версіями. Імовірно, їх представлення заплановано на вересень цього року.