За даними Reuters, держсекретар США Майк Помпео заявив, що Сполучені Штати "дійсно обговорюють" заборона на китайські додатки для соціальних мереж, в тому числі TikTok.

Неважко здогадатися, що побоювання американських законодавців пов'язані з користувацькими даними, що обробляються програмою. Вони стурбовані китайськими законами, що потребують від місцевих компаній “підтримувати і співпрацювати з розвідувальною діяльністю, що контролюється Комуністичною партією Китаю”.

смартфон в руках, фото Pxhere
смартфон в руках, фото Pxhere

Цікаво, що цей додаток не доступно в Китаї. TikTok прагне дистанціюватися від своїх китайських коренів, щоб звернутися до світової аудиторії. І це підкреслило свою незалежність від Китаю.

Більш того, схоже, додаток вийде з ринку Гонконгу. “Враховуючи нещодавні події, ми вирішили припинити роботу програми TikTok в Гонконзі”, - сказав представник TikTok у відповідь на пов'язані питання.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом
Показати ще

Дівчина зі смартфоном, фото Pixabay
Дівчина зі смартфоном, фото Pixabay

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що презентація ігор для Xbox X Series відбудеться вже 23 липня. Повідомляється, що покажуть ігри, які будуть доступні тільки на консолі, а також ті, які будуть доступні найближчим часом після виходу приставки.

Як повідомляв Знай.uа дизайн смартфона середнього рівня OnePlus Nord вже злили в мережу. Інсайдери стверджують, що новинка з'явиться вже в цьому місяці, а начинка буде просто відмінною, адже компанія завжди робила акцент на камеру.

Також Знай.uа повідомляв, компанія Xiaomi випустила недорогу капсульну кавоварку. Новинка порадує любителів кави.