Дослідники Facebook розробили, як вони стверджують, найбільшу в своєму роді модель автоматичного розпізнавання мови (ASR) - модель, яка навчилася розуміти слова 51 мовою після навчання більш ніж 16 000 годин запису голосу. У статті, опублікованій на сервері препринтів Arxiv.org, співавтори кажуть, що система, яка містить близько мільярда параметрів, підвищує продуктивність розпізнавання мовлення до 28,8% на одному тесті порівняно з базовими показниками.

смартфон в руках, фото Pxhere
смартфон в руках, фото Pxhere

Розробка єдиної моделі для розпізнавання мовлення на декількох мовах бажана з кількох причин. По-перше, він спрощує бекенда-виробничий конвеєр, і дослідження показали, що навчання багатомовним моделям на схожих мовах може знизити загальний коефіцієнт помилок в словах (WER).

смартфон, gettyimages
смартфон, gettyimages

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Нагадаємо, що влада США хочуть заборонити TikTok на території штатів. Причин кілька. Приміром, соцмережа не раз ловили на стеженні за користувачами, що суперечить інтересам безпеки США.

Як повідомляв Знай.uа голова Panasonic заявив, що Ілон Маск “божевільний геній”. Зазначимо, що Panasonic і Tesla співпрацюють один з одним, де останнім часом між у спільній роботі з'явилися деякі проблеми.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Google відновила роботу Android. Повідомляється, що ОС для мільйонів смартфонів мала декілька вразливостей, які дозволяли хакерам зламати будь-який смартфон.