Тесла Ілона Маска “дуже близька” до розробки повністю автономних транспортних засобів і може виробити основи цієї технології вже в цьому році. Про це повідомив Маск під час Всесвітньої конференції по штучному інтелекту в Шанхаї.

Маск повторив, що виробник електромобілів вирішив більшість важливих завдань по досягненню автопілота 5-го рівня, або повністю автономний автомобіль, який не потребує людину за кермом. Керівник Tesla і SpaceX знову підтвердив мета, вперше висловлену в 2019 році.

Маск і Граймс, фото: Getty Images
Маск і Граймс, фото: Getty Images

“Я впевнений, що в цьому році у нас буде базова функціональність автономного водіння L5”, - сказав Мак, - “Немає ніяких фундаментальних проблем”.

Tesla змагається з такими компаніями, як Waymo від Alphabet Inc. і Cruise від General Motors Co., щоб досягти вершини в галузі - перший 100% автомобіль без водія. Пандемія коронавіруса посилила аргумент на користь водіїв роботів, зробивши соціальну дистанцію важливою, а також закрила лабораторії і фабрики, де удосконалюється технологія.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Суперкар от Tesla, motor1
Суперкар от Tesla, motor1

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що влада США хочуть заборонити TikTok на території штатів. Причин кілька. Приміром, соцмережа не раз ловили на стеженні за користувачами, що суперечить інтересам безпеки США.

Як повідомляв Знай.uа голова Panasonic заявив, що Ілон Маск “божевільний геній”. Зазначимо, що Panasonic і Tesla співпрацюють один з одним, де останнім часом між у спільній роботі з'явилися деякі проблеми.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Google відновила роботу Android. Повідомляється, що ОС для мільйонів смартфонів мала декілька вразливостей, які дозволяли хакерам зламати будь-який смартфон.