Останній серйозний приклад масової загибелі риби — з озера в Данії. У 2018 році Данія постраждала від екстремальної літньої посухи. Температури в травні, червні та липні були на 3 °C вище, ніж у середньому за останні 30 років. У той же час, в середньому, випало всього 27 мм опадів порівняно з нормальним кількістю — 56 мм. Вчені з'ясували, що стало причиною масової загибелі риби, і справа не тільки в кліматі.

Озеро Синевир, фото з вільних джерел
Озеро Синевир, фото з вільних джерел

Озеро Филсе в той рік не отримувало опадів до тих пір, поки 28 липня в озері не вибухнула гроза з проливними дощами, яка за 22 години дала 22 мм.

Величезна кількість води стікало з водозбору в озеро і принесло з собою величезну кількість органічного матеріалу. Такий коктейль призвів до масової загибелі риб в озері. Подібні події можуть повністю уничожить всю екосистему, пояснюють біологи що в свою чергу може призвести до величезних збитків в риболовецькій галузі, особливо, коли рибу вирощують у відкритих озерах.

Озеро Синевир, фото з вільних джерел
Озеро Синевир, фото з вільних джерел

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Вчені запевняють, що подібне відбувається не тільки з цим озером. Протягом багатьох років подібне відбувається і з іншими водоймами, але тільки зараз учені виявили причину масової загибелі.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що інсайдер назвав ціни на iPhone 12 без навушників і адаптера в комплекті. Що дивно, смартфон не подешевшає, якщо порівнювати з попередниками. Втім, за рахунок навушників і адаптера компанія змогла здешевити виробництво.

Як повідомляв Знай.uа сервіс Карти Google навчили показувати світлофори. Досить зручна функцій, особливо, якщо врахувати, що в мегаполісах постійні пробки, і деякі маршрути можуть істотно заощадити час.

Також Знай.uа повідомляв, що Ілон Маск пообіцяв повністю автономну Tesla. Повідомляється, що технологія отримає рівень водіння 5, що означає, що автопілот може самостійно керувати авто, і навіть допомогу людини не потрібна.