Google тепер буде шукати сталкерів, які шпигують за вашою дружиною або дівчиною, відстежуючи їх розташування і читаючи повідомлення, які вони відправляють і отримують на своїх смартфонах, без їх відома і дозволу.

З 11 серпня Google відповідно до оновленої рекламною політикою буде забороняти використання шпигунських програм і технологій, використовуваних для “спостереження з боку близького партнера”.

смартфон, фото Pxhere
смартфон, фото Pxhere

“Це включає, але не обмежується шпигунським / шкідливим програмним забезпеченням, яке може використовуватися для моніторингу текстів, телефонних дзвінків або історії перегляду; GPS-трекери, спеціально призначені для шпигунства або відстеження кого-небудь без їх згоди; просування обладнання для спостереження (камери, аудіозаписувальні пристрої, відеореєстратори) “Няня камери” продається з явною метою шпигунства”, - йдеться в повідомленні компанії в п'ятницю.

смартфон, gettyimages
смартфон, gettyimages

Популярні новини зараз
Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

“Коротше кажучи, це шпигунське ПЗ, улюблене крип, ревнивими колишніми партнерами і тими, хто не соромиться втручатися в чиєсь особисте життя в надії відстежити, з ким вони стикаються”, - сказав експерт з безпеки Грем Клулі у своєму блозі.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що найпопулярніший геймер у світі відмовився від TikTok. Про це він повідомив у своєму Twitter-акаунті. За його словами, він переживає за особисті дані, а цей сервіс потенційно збирає дані про користувачів, що точно не сподобається мільйонам власників смартфонів.

Як повідомляв Знай.uа компанія Apple розповіла, чому не варто заклеювати камеру в MacBook. За словами корпорації, подібні маніпуляції з ноутбуком можуть пошкодити сам девайс, якщо натиснути на кришку закритого ноутбука. До того ж, сам скотч або ізолента можуть пошкодити саму камеру, а її ремонт явно не з дешевих.

Також Знай.uа повідомляв, що експерти оцінили можливості гіперкара Bugatti Chiron. Повідомляється, що крім потужності у авто є і потужний кондиціонер з вражаючими показниками. Повідомляється, що його потужності вистачить щоб охолодити 80 квадратних метрів. Правда, ціна на автомобіль теж сильно здивує.